Inlandse Houtsoorten: Europees en Amerikaans Eikenhout, Populier, Essenhout, Iepenhout, Esdoorn, en Kersenhout

Bij InterieurX geloven we dat de keuze van houtsoorten cruciaal is voor de uitstraling en duurzaamheid van uw projecten. Daarom bieden wij een breed scala aan inlandse houtsoorten aan, elk met unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van onze meest populaire houtsoorten: Europees eikenhout, Amerikaans eikenhout, populier, essenhout, iepenhout, esdoorn en kersenhout.

Europees Eikenhout

Europees eikenhout is geliefd om zijn sterkte, duurzaamheid en karakteristieke nerf. Het is ideaal voor meubelmakers en vloerenleggers die op zoek zijn naar een klassieke, tijdloze uitstraling. Dankzij de hoge dichtheid en hardheid is Europees eikenhout bijzonder geschikt voor zwaar belaste oppervlakken zoals tafels en vloeren.

Amerikaans Eikenhout

Amerikaans eikenhout heeft vergelijkbare eigenschappen als zijn Europese tegenhanger, maar is vaak iets lichter van kleur en heeft een meer uitgesproken nerfpatroon. Dit maakt het een populaire keuze voor moderne interieurs waar een opvallende houtstructuur gewenst is. Amerikaans eikenhout wordt veel gebruikt voor meubels, keukenkasten en decoratieve elementen.

Populier

Populier is een lichtgewicht houtsoort die gemakkelijk te bewerken is, waardoor het ideaal is voor hobbyisten en kunstenaars. Het heeft een bleke, uniforme kleur en een fijne textuur. Populierhout is minder duurzaam dan eiken- of essenhout, maar het is uitstekend geschikt voor binnentoepassingen zoals kasten en decoratieve panelen.

Essenhout

Essenhout staat bekend om zijn flexibiliteit en taaiheid, wat het perfect maakt voor toepassingen waar zowel sterkte als buigzaamheid vereist zijn. Het heeft een lichte, crèmekleurige tint met een rechte nerf, waardoor het een elegante keuze is voor meubels en sportartikelen zoals handvaten van gereedschap en gymtoestellen.

Iepenhout

Iepenhout combineert schoonheid met functionaliteit. Het heeft een opvallende nerf en kleurvariaties die variëren van licht tot donkerbruin. Iepenhout is duurzaam en bestand tegen rot, wat het ideaal maakt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het wordt vaak gebruikt voor fineer, meubels en decoratieve elementen.

Esdoorn

Esdoornhout is zeer sterk en hard, met een gladde, fijne textuur en een lichte kleur. Het is een uitstekende keuze voor vloeren, werkbladen en meubels die bestand moeten zijn tegen intensief gebruik. Esdoornhout heeft ook een hoge schokbestendigheid, wat het geschikt maakt voor sportvloeren en bowlingbanen.

Kersenhout

Kersenhout is geliefd om zijn rijke, roodbruine kleur die met de tijd donkerder en dieper wordt. Het heeft een fijne nerf en een gladde textuur, wat het een populaire keuze maakt voor luxe meubels en decoratieve afwerkingen. Kersenhout straalt warmte en elegantie uit, waardoor het perfect is voor representatieve ruimtes en exclusieve interieurprojecten.

Interesse? Neem Contact Op!

Heeft u interesse in één van deze houtsoorten? Neem dan contact met ons op en u ontvangt een bestand met de beschikbare delen, inclusief afmetingen, houtsoort en prijzen!

Transport en Afhalen

Het is mogelijk dat wij de delen tegen meerprijs in de lengte afkorten met een kettingzaag om het transport makkelijker te maken.

Afhaaladres: Utechtsestraatweg 188
3911 TX Rhenen

Wilt u het hout liever zelf bekijken? Dat kan ook! Neem van tevoren even contact met ons op.

Contactgegevens:

  • E-mail: info@interieurx.nl
  • Bellen/Whatsapp: +316 10919259
  • Telefonisch bereikbaar: Maandag t/m Zaterdag 08:00-22:00 uur

Onze afnemers bestaan onder andere uit meubelmakers, timmerlieden, vloerenleggers, hobbyisten, kunstenaars en andere houtliefhebbers.

Zoekwoorden: Boomstamblad, boomstamtafel, Wandplank, Vensterbank, Boomstamtafel, Tafel, Badkamermeubel, Nisplank, Salontafel, Barblad, Eiken, Beuken, Essen, Iepen, Plataan, Acacia, Amerikaans Eiken.

Kom langs en ontdek de mogelijkheden voor uw volgende project!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven