Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een houtsoort die van de naaldboom afkomstig is. Hoewel naaldbomen zachthout leveren, is de boom die het Douglas hout levert hard. Dat maakt Douglas hout erg sterk en duurzaam. Het hout gaat lang mee: zo’n 15 jaar. Dat komt door het drogen aan de lucht. Het hoeft bovendien niet geïmpregneerd te worden, in tegenstelling tot sommige andere houtsoorten zoals vurenhout. Douglas hout is daardoor een milieuvriendelijke en duurzame houtsoort.

Toepassingen van Douglas hout

Er zijn veel toepassingen mogelijk met Douglas hout omdat het veel voordelen heeft. Zo is het sterk hout dat toch goed bewerkbaar is. Ook heeft het weinig onderhoud nodig. Douglas hout kan dan ook toegepast worden voor tuinmeubelen, maar ook kozijnen en deuren. In meubels zal je Douglas hout minder vaak terugzien. Daarvoor wordt meestal hardhout gebruikt. In de tuin komt het echter goed tot zijn recht. De bestendigheid tegen het weer, de makkelijke bewerkbaarheid en de uitstraling van het hout maken het een populair tuinproduct dat gebruikt wordt in planken, latten, balken en panelen.

Douglas hout kopen

Omdat Douglas hout goedkoop hout is, wordt het veel gekocht. Als je besluit om voor Douglas hout te gaan, kun je bij ons vanuit je luie stoel een bestelling plaatsen. Dat is natuurlijk veel makkelijker dan naar de bouwmarkt te gaan en vanuit daar met alle planken te sjouwen. Bij plankenkopen.nl ben je aan het juiste adres voor allerlei houtsoorten en planken. Wij leveren in heel Nederland onze houtsoorten. Het goedkope Douglas hout dat we leveren is bovendien duurzaam en van goede kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven